• Hakkımızda
  • Gizlilik
  • İletişim
Pazartesi, Mart 27, 2023
Faydalı Bilgiler – Kişisel Gelişim - Para Kazanma - Sağlık
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Giriş Yap
  • Sağlık
  • Moda
  • yemek
  • Ev & Dekorasyon
  • Kişisel Gelişim
  • Güzellik
  • Hayvansever
  • Sağlıklı Beslenme & Diyet
  • Diğer
    • Eğitim
    • Para Kazanma & Finans
    • Girişimcilik & İş Fikirleri
  • Sağlık
  • Moda
  • yemek
  • Ev & Dekorasyon
  • Kişisel Gelişim
  • Güzellik
  • Hayvansever
  • Sağlıklı Beslenme & Diyet
  • Diğer
    • Eğitim
    • Para Kazanma & Finans
    • Girişimcilik & İş Fikirleri
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Morning News
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Eğitim

Yakın Koruma (Bodyguard) Nedir? Yakın Koruma Nasıl Olunur?

Nasıl ki? Yazar Nasıl ki?
01/03/2021
Eğitim, Girişimcilik & İş Fikirleri
8dk okuma süresi
0
yakın koruma nasıl olunur

Photo by fxquadro on Envato

1.5k
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook’ta PaylaşTwitter’da PaylaşWhatsapp

Güvenlik ihtiyacı günümüzde her geçen gün artmaktadır. Bu güvenlik ihtiyacı çeşitli alanlarda meydana gelmektedir, kalabalık bir ortamda veya bir devlet kurumunda güvenliğe ihtiyaç vardır. Diğer bir yandan önemli makamdaki, mevkideki kişilerin de korunması gerekmektedir. Aynı zamanda farklı güvenlik ihtiyaçlarından da yakın korumaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktalarda iki güvenlikçi ortaya çıkar, birisi özel güvenlik diğeri yakın koruma yani diğer bilindik adıyla bodyguard olmaktadır. Özel güvenlik ile yakın koruma birbirinden ayrılmaktadır.

Özel güvenlik bir yerde (hastane, kamu kurumları, alışveriş merkezleri… ) oranın güvenliğini sağlayan kişilerdir. Yakın koruma ise doğrudan doğru belirli bir kişiyi korumayı hedefleyen kişilerdir. Özel güvenlik için özellikle bir kişiyi korumak gibi bir görevden ziyade o bölgeyi korumak söz konusudur. Yakın korumada ise korunacak kişi bellidir. Yakın koruma nasıl olunur? Sorusunun cevabı ise eğitimden geçmektedir. Gerekli eğitim alındıktan sonra yakın koruma olmaya bir kişi hak kazanabilir. Öncelikle bu eğitimi almak için gerekli olan şartlara bakalım.

İçindekiler

  • 1 Yakın koruma eğitimi şartları şunlardır
  • 2 Yakın Koruma (Bodyguard) Eğitim Süreci Nasıldır, Eğitimde Neler Öğretilir?
    • 2.1 1. Seviye bodyguard eğitimi:
    • 2.2 2. seviye bodyguard eğitimi:
    • 2.3 3. seviye bodyguard eğitimi:
  • 3 Kimler Bodyguard Olmalıdır, Çalışma Koşulları Nasıldır?
  • 4 Bodyguard olmak isteyen kişilerde bulunması gereken özellikler
  • 5 Yakın Koruma Nedir, Ne İş Yapar?
  • 6 Yakın korumanın yapması gerekenler
  • 7 Özel Koruma Nasıl Tutulur, Kimler Özel Koruma Tutar?
  • 8 VİP Yakın Koruma Maaşları Ne Kadar, Hangi Sertifikanın Alındığı Maaşı Etkiler Mi?

Yakın koruma eğitimi şartları şunlardır

1-) Eğitimi almak isteyen kişi 18 yaşını doldurmuş olmalıdır

2-) Kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır

3-) Sicilinin temiz olması yani bir suç işlememiş olması gerekmektedir

4-) Eğer silahsız eğitim alacaksanız en az 8 yıllık eğitim sürecini tamamlamış olmalısınız, silahlı eğitim alacaksanız en az lise diplomanızın bulunması gerekmektedir. 

Bu konularda herhangi bir sorunu olmayan kişiler eğitim alabilirler. Eğitim ise 3 seviyeden oluşmaktadır. 

yakın koruma nedir
Photo by LightFieldStudios on Envato

Yakın Koruma (Bodyguard) Eğitim Süreci Nasıldır, Eğitimde Neler Öğretilir?

Yakın koruma olmaya karar verdiğiniz takdirde öncelikle bodyguard olma şartları konusunda eksiğinizin bulunmaması gerekmemektedir.  Bu şartları tamamladığınız takdirde ilk olarak 1 yıldızlı eğitime başlayabilirsiniz.

1. Seviye bodyguard eğitimi:

Bu eğitimin temel düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Eğitim 10 gün sürmektedir. Eğitim içerisinde kişiye hukuk ve mevzuat konusunda bilgilendirme yapılır. Muhtemel suçlu profili konusunda kişiler bilgilendirilir ve suçlu kişiler nasıl tespit edilir konusunda analiz yetenekleri kazandırılır. Bununla birlikte savunma teknikleri gibi beceriler kazandırılarak kişiye temel bir eğitim verilir. 

2. seviye bodyguard eğitimi:

Bu eğitim 12 gün sürmektedir. 1. seviyeye oranla daha orta düzeyde bilgiye sahip, alanında daha profesyonel kişiler yetiştirilmektedir.

3. seviye bodyguard eğitimi:

Artık son seviye olan bu eğitim 15 gün süresinde tamamlanmaktadır. Eğitimin amacı kişiyi tamamen profesyonel bir koruma haline getirmektedir. Bu noktada acil ilkyardım becerileri, psikoloji, güvenliği sağlamak amacıyla cihazlar üzerine de eğitimler verilir. Ayrıca araçla koruma yapılabileceği için sürüş becerileri konusunda da ileri düzey bir eğitim verilir. Son aşamalı bir eğitimdir ve artık bu eğitimi tamamlayan kişiler tam anlamıyla profesyonel bir yakın koruma yani bodyguard olmuş olurlar.

Hangi seviyeyi tamamlamış olursanız olun siz artık bir bodyguard olmuş olursunuz. Böylece bodyguard nasıl olunur? Sorusunda aşamalara da açıklık getirmiş olduk. 1. aşamayı tamamladığınız andan itibaren yakın koruma olmuş olacaksınız. Sonraki aşamalar ise sizin tamamen profesyonelliğinizi artıracak. Tabii ki ne kadar profesyonelseniz bu alanda daha çok maaş almanız, daha iyi iş bulmanız da kolaylaşacaktır. Bundan dolayı eğitiminizi üst noktaya taşımanız daha yararlıdır. 

Kimler Bodyguard Olmalıdır, Çalışma Koşulları Nasıldır?

Eğer bir alanı seçmek, o alanda eğitim almak ve çalışmak istiyorsanız öncelikli olarak bu alanın gerektirdiği becerilere sahip olup olmadığınızı kontrol etmelisiniz. Bodyguard olmak oldukça dikkat gerektiren ve önemli bir iştir. Bu yüzden bodyguard olmak isteyen kişiler iyice düşünerek bu alana karar vermelidir. Bunun için bodyguardlarda bulunması gereken özelliklere değinebiliriz.

Bodyguard olmak isteyen kişilerde bulunması gereken özellikler

1-) Oluşabilecek risk durumlarında soğukkanlı kalarak problemi çözebilmek.

2-) Etrafınızdaki kişilerle (diğer korumalar vb. kişiler olabilir) iyi iletişim sağlayabilmek, bir takım içerisinde rahatça hareket edebilmek.

3-) Çevrenizde olan biteni iyi bir şekilde analiz edebilmek.

4-) Yüksek bir gözlem yeteneği

5-) Konsantrasyonunu kaybetmiyor olmak.

Bu özelliklere sahip, yüksek tempo ve zor koşullar karşısında dikkatini kaybetmeyen kişiler bodyguard olabilirler. Çalışma koşullarının ise çok dikkat gerektiren bir iş olduğu için zorlu olduğu söylenebilir. Dikkatinizi, işinize olan özeni hiçbir zaman kaybetmemeniz gerekir. Siz önemli kişileri koruyor olacaksınız ve bir dikkat hatası oldukça kötü sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden gerek sağlık olarak gerek psikolojik olarak oldukça dinç kalabilmeniz lazım. Kendinizi iyi hissetmeli ve tüm dikkat etmeniz gereken şeylere dikkat ederek işinizi yapmalısınız. Bu yüzden iyilik halinizi sürekli olarak yüksek tutmanız gereken bir iştir. Herkes bu tempoya dayanamayabilir, bu yüzden bu tempoya dayanabilecek kişiler seçimini bodyguard olmaktan yana kullanabilir. 

Yakın Koruma Nedir, Ne İş Yapar?

VIP koruma olarak da bilinen yakın korumaların temel amacı, kendilerinden hizmet alan kişilerin güvenliğini her anlamıyla sağlamaktır. Bu anlamda sadece belirli bir kişiyi değil aynı zamanda o kişinin ailesini, o kişiye dair her şeyi de korumaları gerekmektedir. Bu yüzden yakın koruma nedir? Sorusuna sadece belirli bir kişiyi koruyan değil; o kişiyi, ailesini ve çevresini etraftan gelebilecek her türlü tehditten koruyan kişi olarak tanımlamak daha doğru olacaktır. Yaptıkları işi anlamak içinse görevlerini sıralayabiliriz.

yakın koruma nedir, yakın koruma nasıl olunur?
Photo by fxquadro on Envato

Yakın korumanın yapması gerekenler

1-) Koruma yapacağı bölgede incelemeler yapmak, olası tehditleri değerlendirmek ve önlem almak.

2-) Önemli kişileri, kendilerinden hizmet alan kişileri ve ailelerini çevrelerinden gelecek her türlü riske karşı korumak.

3-) Acil müdahale konusunda bilgi sahibi olmak ve olası bir durumda korunması gereken kişiyi hızlı bir şekilde sağlık kuruluşuna ulaştırmak.

4-) Yasal sınırların ötesine çıkmadan ve koruduğu kişinin itibarına zarar vermeden koruma hizmetlerini gerçekleştirmek.

5-) Gerekli durumda yaşanan olayları yetkili makamlarla paylaşmak, onlara bilgi vermek.

6-) Yakın koruma olduğu için kendisini fiziki anlamda her zaman iyi halde tutmak.

Yakın korumaların yapması gereken ortalama olarak böyledir. Buna ilaveten kendisinin koruduğu kişiler tarafından istenecek, işine uygun şeyleri de yasalar çerçevesince yapabilir. Yakın koruma ne iş yapar? Sorusunu anlamaya yakın korumanın yapması gereken maddeler yardımcı olacaktır. Yakın koruma yasadışı olarak bir kişiyi korumaz. Yapacağı her şeyi yasalar çerçevesinde yapar ve bu sayede güvenli bir ortam oluşturur. Güvenli ortam oluşturmak için de gerekli tüm önlemleri alır, bunun için mekân araştırması gibi işleri gerçekleşir. Böylece o mekân içerisinde veya bir yere gidiliyorsa geçiş yolları içerisinde ortaya çıkabilecek sorunlara yönelik önceden önlem alınır. 

Böylece yakın korumanın işinin sadece bir kişinin yanında durmak ve o an ortaya çıkabilecek sorunları önlemek olmadığını anlayabiliriz. Ortaya çıkabilecek sorunları önceden görmek, yaptığı araştırmalar neticesinde gerekli önlemleri önceden almak da yakın korumanın işi arasında yer almaktadır.

Özel Koruma Nasıl Tutulur, Kimler Özel Koruma Tutar?

Özel korumaya birçok kişi ihtiyaç duyabilir. Bu kişiler önemli konumlarda olduğu için gelebilecek riskleri bertaraf etme amacıyla da özel koruma tutabilir, gerçekten risk olduğu için de. Eğer can tehlikesi içerisindeyse, tehdit ediliyorsa, takip ediliyorsa veya edildiğini düşünüyorsa özel koruma tutabilir. Koruma sürekli olarak onun güvenliğini sağlamak için kontrolleri yapar ve müşteri için tam anlamıyla güvenli bir alan oluşturur. 

Çeşitli sebeplerden dolayı özel koruma tutmak isteyen kişiler için şirketler bulunmaktadır. Bu şirketler güvenlik ihtiyacını karşılamak için bünyesinde korumalar bulundurur. Bu yüzden özel koruma nasıl tutulur? Sorusunun cevabı için, bu alanda hizmet veren bir firmadan koruma almak cevabını verebiliriz. Firmalar üzerinden anlaşarak ister kısa süreliğine ister uzun süreli olarak koruma tutulabilir.

VİP Yakın Koruma Maaşları Ne Kadar, Hangi Sertifikanın Alındığı Maaşı Etkiler Mi?

Korumaların çalıştıkları alanlar, korudukları kişiler değişkenlik göstermektedir. Bir işin riski arttıkça, maaşlarda da değişiklik gösterebilir. VIP yakın korumaları tutan kişiler, klasik özel güvenlik mantığına göre daha üst düzey bir koruma talep etmektedirler. Bu yüzden VIP yakın koruma maaşları için özel güvenliklerden daha yüksek diyebiliriz. Maaşları 2021 yılı itibariyle ortalama olarak 5 bin TL’den başlamakta ve 9 bin TL’ye kadar ulaşmaktadır. 

Bir korumanın ne kadar maaş alacağına tabii ki donanımı da etki eder. Yakın koruma olmak için 1. Seviye eğitim almanız da yeterlidir. Ancak bu alanda kendinizi geliştirebilir, profesyonel eğitimler alabilirsiniz. Bu yüzden aldığınız yakın koruma sertifikası sizin profesyonelliğini etkiler ve alacağınız maaşı da tabii ki etkiler. Yakın koruma sertifikasını almanız için gerekli şartlar aynıdır. Alacağınız eğitim ise uzayabilir, eğitimin içeriği değişebilir. Tabii ki alacağınız eğitimin maliyetinin de bu oranda değişeceğini söyleyebiliriz. Aldığınız eğitimler ne kadar kapsamlıysa kazancınız da o kadar artabilir. Bunun sebebi de koruyacağınız kişiler ne kadar üst düzeyse o kadar çok donanım istemeleridir. Yüksek donanım sahip kişiler daha yüksek maaşla daha önemli kişileri korur. Kısacası aldığınız maaşı artırmak için eğitiminizi geliştirebilirsiniz, bununla birlikte tecrübe kazandıkça da maaşlar artacaktır.

Etiketler: bodyguard nasıl olunurözel koruma tutmaYakın Koruma (Bodyguard) Nedir?Yakın koruma eğitimiyakın koruma maaşlarıYakın Koruma Nasıl Olunur?Yakın koruma sertifikası
Paylaş616Tweet385Gönder

İlişkili Yazılar

güzellik uzmanı nasıl olunur
Girişimcilik & İş Fikirleri

Cilt Bakım ve Güzellik Uzmanı Nasıl Olunur?

25/06/2021
tekel bayi nasıl açılır
Girişimcilik & İş Fikirleri

Tekel Bayi Nasıl Açılır? Ne Kadar Para Kazandırır?

20/02/2021
Sunum ve ders notu hazırlayarak para kazanmak
Girişimcilik & İş Fikirleri

Sunum ve Ders Notu Hazırlayarak Nasıl Para Kazanılır?

17/02/2021
dalgıç nasıl olunur
Girişimcilik & İş Fikirleri

Dalgıç Nedir, Dalgıç Nasıl Olunur?

16/02/2021
kendin yap para kazanma
Girişimcilik & İş Fikirleri

Kendin Yap Paketleri İle Para Nasıl Kazanılır?

13/02/2021
Adli Tıp Uzmanı (Adli Tabip) Nasıl Olunur
Girişimcilik & İş Fikirleri

Adli Tıp Uzmanı (Adli Tabip) Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır?

09/02/2021
Sonraki Yazı
güzellik uzmanı nasıl olunur

Cilt Bakım ve Güzellik Uzmanı Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

POPÜLER İÇERİKLER

Adli Tıp Uzmanı (Adli Tabip) Nasıl Olunur

Adli Tıp Uzmanı (Adli Tabip) Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır?

09/02/2021
yakın koruma nasıl olunur

Yakın Koruma (Bodyguard) Nedir? Yakın Koruma Nasıl Olunur?

01/03/2021
dondurulmuş simit

DONDURULMUŞ SİMİT: SİMİT BUZLUKTA NASIL SAKLANIR?

14/01/2021
tekel bayi nasıl açılır

Tekel Bayi Nasıl Açılır? Ne Kadar Para Kazandırır?

20/02/2021
güzellik uzmanı nasıl olunur

Cilt Bakım ve Güzellik Uzmanı Nasıl Olunur?

25/06/2021

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Binalarda topraklama nasıl yapılır

Binalarda Topraklama Nasıl Yapılır?

26/01/2021
Doğru Gelinlik Nasıl Seçilir

Doğru Gelinlik Nasıl Seçilir? Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

07/02/2021
Arbitraj Farkından Nasıl Para Kazanılır

Arbitraj Farkından Nasıl Para Kazanılır?

01/02/2021
dalgıç nasıl olunur

Dalgıç Nedir, Dalgıç Nasıl Olunur?

16/02/2021

Hakkında

Bilindiği üzere günümüz düyasında yaşanan değişimlerle bilginin işlenmesi, bilişim ve teknoloji gibi birçok alanda gerçekleşen ilerlemeler iş yapış şekillerini değiştirdi. nasilki.com ile amacımız öğrenme şevkiyle araştıran bireylerin, "Nasıl ki?” sorularına cevaplar verebilmek

Takip edin

Kategoriler

  • Eğitim
  • Ev & Dekorasyon
  • Girişimcilik & İş Fikirleri
  • Güzellik
  • Hayvansever
  • Kişisel Gelişim
  • Meditasyon
  • Moda
  • Para Kazanma & Finans
  • Sağlık
  • Sağlıklı Beslenme & Diyet
  • yemek
  • Hakkımızda
  • Gizlilik
  • Reklam
  • İletişim

© 2021 Nasıl ki? Sitede yer alan içerikler, izinsiz olarak, kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz- sitemap

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Sağlık
  • Moda
  • yemek
  • Ev & Dekorasyon
  • Kişisel Gelişim
  • Güzellik
  • Hayvansever
  • Sağlıklı Beslenme & Diyet
  • Diğer
    • Eğitim
    • Para Kazanma & Finans
    • Girişimcilik & İş Fikirleri

© 2021 Nasıl ki? Sitede yer alan içerikler, izinsiz olarak, kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz- sitemap

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formları doldurun

Tum alanlar zorunludur Giriş yap

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap
Nasıl ki'den en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler (cookies) kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için Gizlilik. bölümüne göz atabilirsiniz.